Expeditie Emanuel Mutu 2.0

 

Ne-am întâlnit cu Manu după expediția din Rusia, când ne-a povestit despre experiența sa …

  1. Povestește-ne puțin despre expediție ….

Expeditia a decurs foarte bine, chiar mai bine decât mă așteptam. Eram puțin îngrijorat că poate nu o să rezist fizic până la capăt si poate o să am probleme de aclimatizare, cum ar fi: dureri de cap, vărsături, răceală. Ținând cont că nu am mai urcat la o asemenea altitudine, chiar și ghizii erau puțin îngrijorați pentru mine, dar mă bucur că nu am avut nici un fel de problemă și am făcut fată acestei provocari.

În ziua a 5-a, așa numită „ziua de Vârf”,  ne-am trezit la 1:00 dimineața pentru a ne pregăti și la 2:00 am început ascensiunea; la 6:30 am cucerit primul vârf, Vârful de Vest, de 5.642m. Expediția a continuat și la ora 9:30am am urcat pe cel de al 2-lea vârf, Vârful de Est 5621m. Traseul a durat 12 ore și am parcurs 17,5 km.

 

  1. Cât a durat expediția, câti oameni ați fost?

Expediția a durat 5 zile și am fost 5 oameni,dintre care 2 au fost ghizi montani.

 

  1. Care a fost cel mai spectaculos moment?

Momentul cel mai spectaculos a fost atunci când am ajuns sus pe varf. M-au cuprins emoțiile și am început să plâng ca un copil, ne-am îmbrățișat toată echipa felicitându-ne, a fost un moment unic și de neuitat.

 

  1. Care a fost cel mai înfricositor moment?

Din fericire nu am avut parte de momente înfricoșătoare, a fost o parte din traseu în care am fost putin expuși la pericol.

 

  1. Ai mai repeta această expediție?

Cu siguranță că da! Satisfacția pe care o ai în momentul în care ajungi pe vârf și îți dai seama ca ai reusit,merită tot efortul!

 

  1. Care e urmatorul vârf pe care vrei să îl urci?

Island Peak în Himalaya Nepal

 

  1. De ce?

Consider că este vârful cel mai  potrivit pentru mine în acest moment ca și pregatire fizica și tehnică.