Expediție Emanuel Mutu

Ne face mare placere să vi-l prezentăm pe colegul nostru de la Skoda Ingricop, Emanuel Mutu, care pleacă în perioada 20-28 Iunie în Rusia, unde escaladează vârful Elbrus (5.642m)

Mai jos puteți să citiți un prim interviu cu colegul nostru, în care ne povestește despre el și despre dorința lui de a ajunge pe vârful Everest.

Nume

Emanuel Mutu

Vârstă

22

Locație

Rusia,situată între granița cu Europa și Asia, Muntele Elbrus (5.642m)

Perioada

8 zile din 20-28 Iunie

Cum ai dezvoltat o pasiune pentru acest sport?

În urma cu 3 ani am urcat pentru prima data un vârf, Vf.Ineu 2.279m din Munții Rodnei. Am rămas profund impresionat de statisfacția care o simți atunci când ajungi sus pe vârf dar mai ales de faptul că te deconectezi de rutina zilnică, de stres, probleme și îți încarci sufletul cu pace și liniste. Așa am luat decizia că vreau să practic acest sport, poate pentru unii absurd, fără folos și uneori periculos. Pentru mine alpinismul a devenit o pasiune; mă relaxează și mă face să mă simt mai aproape de Cel ce a creat această lume miraculoasă în care trăim.

De ce această expediție?

În urma practicării acestui sport timp de 3 ani in Munții din România am considerat că sunt destul de pregătit să fac primul pas spre adevaratul alpinism și anume Vf.Elbrus 5.642m, acesta fiind cel mai înalt din Europa.

Ce așteptări ai de la aceasta expediție?

Să mă facă să înteleg că alpinist este potrivit pentru mine; este începutul sau sfârșitul visului meu de a urca pe acoperișul lumii, Vf.Everest.