Viitorul copiilor noștri e viitorul nostru!

Orice român, orice târgu-mureșean întors acasă este o biruință pe care vrem să o sărbătorim

”Credem cu putere că viitorul copiilor noștri e viitorul nostru. Știm că, trăim vremuri în care pâinea câștigată cu greu în afara granițelor țării pare mai dulce decât cea de acasă, și totuși aceasta este doar o iluzie. Valul de întuneric din apus, ce vine peste familie, amenință tot mai mulți români plecați la muncă în străinătate, iar aceștia ajung să recunoască că nu poți avea o viață de familie printre străini. Orice român, orice târgu-mureșean întors acasă este o biruință pe care vrem să o sărbătorim.”

Cu aceste cuvinte și-a deschis discursul D-na Rodica Baciu, fondator și director adjunct Materom, la Târgul de Arte și meserii din Târgu-Mureș, organizat de Primăria Municipiului, la inițiativa primarului Dorin Florea. Aflat la cea de-a cincea ediție, târgul și-a dovedit necesitatea în rândul elevilor de liceu și cu atât mai mult în rândul celor care se găsesc în anii terminali și sunt în căutarea unei meserii.

Organizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Mureș, Universitatea Cultural-Științifică Târgu Mureș și Liceul Tehnologic ”Gheorghe Șincai”, această ediție a fost dedicată profilului mecanică, iar activitățile și prezența la stand au fost orientate înspre partea practică, cu aplicații clare și interactive pentru elevii care s-au încumetat să ne viziteze la standul Materom.

Grupul Materom – Piese noi, Piese din Dezmembrări și Ingricop-Dealerauto SKODA, a fost și de această dată gata să susțină și să încurajeze tinerele talente, să motiveze pasiunea și să adauge un strop de îndrăzneală tuturor celor care găsesc plăcere în domeniul auto. Am venit cu activități practice în care am provocat elevii să schimbe filtru ulei, filtru de aer, cureaua de distributie sau să îndrăznească mai mult și să participle la concursuri cu premii. Cei mai curajoși, elevii liceelor Aurel Persu și Gheorghe Șincai și-au demonstrat abilitățile într-un concurs cu premii, în echipaje de câte 2 colegi /probă. Provocarea a fost să schimbe plăcuțele de frâne și roțile față și au făcut față cu brio.

Câteva sute de elevi au fost prezenți la stand, iar entuziasmul lor ne-a demonstrat încă o dată, că inițiativa Târgului de arte și meserii, își merită tot efortul. Unii dintre elevi ne-au mărturisit că se gândesc serios de acum, la un viitor profesional în domeniul auto.
Prezența Materom și-a propus să încurajeze elevii în alegerea acestor meserii, care în momentul de față au o cerere din partea angajatorilor mai mare decât potențiali candidați.
Dragi tineri, vă dorim mult succes în viitorul vostru profesional.

Related Posts