VENEPORTE: Gigantul silențios

Despre VENEPORTE: Când auzim vorbindu-se despre Portugalia, cei mai mulți dintre noi ne gândim la vinuri bune și plaje minunate.
Dar această țară are mult mai multe de oferit decât prezentările agențiilor de turism. Portugalia a ajuns astăzi un centru de inovare și excelență, cu un sector industrial puternic, care a găsit modalitatea să se adapteze și să depășească provocările globale din ultimele decenii.

Sediu

Veneporte are sediul central și fabrica principală situată în mijlocul țării, la aproximativ 1 oră de aeroportul din Porto și 2 ore de Lisabona. Compania are 165 de angajați și se desfășoară pe o suprafață de 42.000 metri de pătrați. Fondată în 1966, compania este începând de atunci un furnizor important pentru e cei mai mari jucători din segmentul OE (Echipamente originale) – Renault, PSA, Mitshubishi, Fiat și Volkswagen, precum și în IAM (Aftermarket Independent), în prezent exportându-și produsele lor în 22 de țări din întreaga lume.

Istoric

La început, compania a produs doar amortizoare de zgomot, dar începând cu 2013 Veneporte produce și convertoare catalitice, iar din 2015 filtre de particule. Departamentul de cercetare și dezvoltare este preocupat în permanență de dezvoltarea de produse care garantează caracteristicile tehnice adecvate vehiculelor, care vor duce la o corectă funcționare și montare, la durabilitate și eficiență. Veneporte este astăzi o fabrică modernă, cu o linie de producție a convertoarelor catalitice și a filtrelor de particule autovehiculelor similare cu cele utilizate de către producătorii de OE. Fiecare produs care părăsește linia de producție este testat în mod individual, în timp ce companiile concurente fac testarea unui întreg lot. Rezultatul este un raport foarte mic al reclamațiilor vs vânzările totale în comparație cu concurența, ceea ce a contribuit la construirea unei imagini puternice pe piață.

Prin urmare, operatorii de pe piața pieselor de schimb de astăzi știu că Portugalia înseamnă mai mult decât nectaruri bune și plaje lungi de nisip. Ei știu că pot găsi în Veneporte un partener valoros și de încredere, care este mereu cu un pas înainte și furnizează soluții fiabile și ecologice.

Natalia Zsoldos Articole, Produse